2011-06-06

6 juni och Hemma!!

Minisemester i Katrineholm där sommaren verkligen fanns i helgen.



Ja då har man kommit hem efter minisemestern till Katrineholm och så underbart och trevligt det har varit. Sommarn var där. Hade 25 grader i skuggan med härliga vindar en dag och en annan dag 30 grader i skuggan. Så det blev att sitta under parasollet. Dock hade mygg och getingar börjat titta fram. Inte skoja. Har bjudit svärföräldrarna på riktig hemlagad palt och dom tyckte om det så det blir det fler gånger. :-). Roligt att göra något riktigt norrländskt. Sen har vi även hunnit gå på stan där nere som även hade marknad. Grillat och ätit gott med Hjärtats syskon + deras familjer. Barnen badade i en liten pol och stojade på preics så som barn ska. Dom behövde lite svalka när det var så varmt ute. Längtar redan efter dom allihopa. Det är det tråkiga då man har långa avstånd. Sen har jag lärt mig att ordet ''dän'' kan betyda flera saker och att dom inte har någon aning om vad ''panna'' är för något. Tänk så kul det kan vara med dialekter och ord men panna är kastrull där nere fast det heter väl kastrull men här hemma använder vi ordet panna. Resan ner gick bra men efter halva vägen fick jag nog värmeslag el något och mådde lite dåligt men det gick till sig och ''pyret'' tjurade med att ligga på fel ställe så det blev många pauser efter vägen.

Resan upp gick också bra trots att vi hade släp vi konkade på. Såg den vackra solnedgången som jag försökte fånga på bild. Se ovan. Såg även några överkörda grävlingar något rådjur samt 6 älgar. Speciellt en älg och en älgkvalv hade jag velat ha kort på för älgkalven kan bara ha varit någon vecka. Så otroligt söt. Tänk att man även tycker synd om dessa djur även om jag tycker älgkött är det godaste köttet som finns. Ja fast söt var älgkalven i alla fall.

Nu har vi fullt med kartonger här hemma igen...hmm ser ut som om vi precis flyttat in igen. Fast det blir så bra när alla saker är på plats. Samt ett större köksbord. Blev ju ''perrans'' :-).Fast jag har beslutsångest över åt vilket håll bordet skall stå. Kom med råd!

Har fixat lite på balkongen på morgonen också så vi får se om blommorna överlever. Får hoppas det. Har hunnit njuta i solen på balkongen en liten stund. Vi blev även bjudna på parisare och hamburgare av Hedbergarna (brorsan med fam.) ...mums! Så dit har vi också hunnit vara men nu blir det att ta det lugnt. Fast jag har ju semester någon dag till. Jobbar inte förren på torsdag eftermiddag. Jiha!!


Ha det bra alla vänner.

2 kommentarer:

Lott@ sa...

Måste ju få tummen ur & styra "pärlan" till din adress & hälsa på.... Se hur det hinns till veckan. Jobbar du F eller E?

trollsanna sa...

jobbar förmiddag